Cross Border Programme - Croatia | Bosnia and Herzegovina

Search

This section is designed for all potential applicants who are looking for a project partner. If you would like to browse through existing contacts and project ideas please use our search engine.


Project Name: Eko zaštita, sport i avanture na vodi
Input Date: 2013-01-28 16:15:04
Organization:
Country: Bosna i Hercegovina
Full Name: Andrej Radivojša
Address: Karađorđeva bb Laktaši
Description of partner: Opštine, jedinice lokalne samouprave, ribolovna i ronilačka društva, turističke organizacije,razvojne agencije te svi koji imaju interesa za razvoj i unapređenje sportskog ribolova i sve što je vezano za avanture i sport na vodi.
Priority 1: Mjera 1.1: Zajednički razvoj turističke ponude
Priority 2: Mjera 2.1: Zaštita prirode i okoliša
Project Description: Sportsko ribolovno udruženje “Vrbas” i ronilački klub “Gnjurac” iz Laktaša , postoje već dugi niz decenija, i na sveopšte zadovoljstvo u ovim teškim vremenima opstaju od doprinosa svojih članova i ljubitelja vode i prirode. Timski rad kod ova dva udruženja se uvijek isplatio i zato sada pokušavaju da nađu partnere na zajedničkom projektu koji bi se zasnivao na očuvanju okoliša prvenstveno rijeke Vrbas i uređenju same obale, poribljavanju, osavremenjavanju sportske ronilačke opreme, čamaca, i razvoju sportskog turizma na vodama u okruženju. Ovim projektom bi se dodatno proširio spektar manifestacija koji ova dva udruženja već tradicionalno održavaju i to ne samo na opštinskom nivou nego i na regionalnom. S toga smo slobodni pozvati sve zainteresovane partnere u okruženju da nam se jave , jer smo zainteresovani za svaku vrstu saradnje a projekat ovakvog tipa je već u završnoj fazi.
Main activities: Očuvanje okoliša prvenstveno rijeke Vrbas i uređenju same obale, poribljavanje, osavremenjavanje sportske ronilačke opreme, čamaca, i razvoj sportskog turizma na vodama u okruženju.
Estimated value (€): 170.000,00
Project Duration: 24 mjeseca
Previous experience: Prethodno iskustvo u izradi projekata imamo i slobodni smo reći da svaki naš projekat svesrhodno podržava lokalna zajednica Opština Laktaši kao i Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi RS-a. Zadnji projekat od 10.000.00 KM smo uložili u izgradnju 28 platformi kako za takmičarski vid pecanja tako i za domicilno stanovništvo, koje zadovoljavaju evropske standarde na rijeci Starači koja je pritoka rijeke Vrbas, i tako uredili jedno kvalitetno priobalno zemljište koje može služiti i u svrhe izletništva.